Mini-tiramisu by 24Kitchen

by | decembar 30, 2012

Za testo:

  • 165 g maslaca
  • 100 g belog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 2 kašičice neskafe
  • 4 supene kašike vruće vode
  • 80 g rikote
  • 10 komada amareto keksića

Za kafeno-šećerni sirup:

  • 165 g šećera
  • 165 ml vode
  • 1 supene kašike neskafe

Za maskarpone krem:

  • 500 g maskarpone sira
  • 3 kapi ekstrakta od vanile
  • 4 supene kašike marsala vina
  • 8 komada amareto keksića

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Za testo mikserom umutite maslac i šećer dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte oba jajeta jedno po jadno, a nakon toga brašno iz dva puta. Dodajte i druga dva jajeta.

2. Promešajte neskafu u vrućoj vodi i dodajte u testo. Zatim dodajte rikotu. Na kraju izlomite keksiće preko testa i lagano promešajte rukom.

3. Poređajte papirne korpice u kalupe za mafine. Kašikom za sladoled napunite kalupe testom. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Za krem ručno umutite maskarpone sir, marsala vino, ekstrakt vanile i šećer u prahu.

5. Kada se mafini ohlade, odstranite papirne korpice i isecite ih horizontalno po sredini.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Skuvajte sirup od šećera i vode. Čim se šećer istopi, pojačajte temperaturu i sačekajte da sirup provri. Na kraju dodajte neskafu i promešajte. Četkicom nanesite kafeno-šećerni sirup preko svake polovine mafina.

7. Kašikom za sladolet stavljajte po jednu kuglu krema od amskarpone sira preko svakog donjeg dela mafina. Poklopite gornjim delovima i lagano pritisnite. Odozgo pospite mini-tiramisue sa malo kafeno-šećernog sirupa.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: