Čokoladna klavijatura by 24Kitchen
Sastojci:
- 85 g šećera
- 50 g maslaca
- 200 g slatke pavlakeđ
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 100 g crne čokolade
- 30 g bele čokolade
Način pripreme:
1. U teflonskoj posudi zagrejte pavlaku, maslac i šećer. Mešajte dok se šećer ne otopi. Sipajte kokosovo brašno i vanilin šećer i dobro promešajte. Ostavite smesu da se ohladi.
2. Dasku za sečenje hleba prekrijte providnom ili aluminijumskom folijom. Sipajte smesu od kokosa i rukama oblikujte pravougaonik debljine 2 cm. Ako želite da pravougaonik bude poravnan, pokrijte ga folijom i lagano pređite oklagijom. Dasku ostavite u frižideru 2 sata.
3. Oštrim nožem isecite kockice veličine 7×2,5 cm.
4. U drugoj posudi na pari rastopite dve vrste čokolade. Po svakoj kockici od kokosa sipajte 1 kašičicu tamne čokolade. Dobro razmažite pomoću tanke četkice. Ako želite, možete ih umočiti u rastopljenu čokoladu, ali u tom slučaju morate pripremiti veću količinu čokolade. Nakon što se čokoladna glazura stvrdne, kockice ukrasite tankim linijama bele čokolade.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen