Pečena piletina sa čorizom by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 pile
- 2 komada čorizo kobasice
- ¾ šoljice zelenih maslina
- 8 grančica svežeg origana
- 1 limun
- 250 g čeri paradajza
- 12 neoljuštenih češanja belog Iuka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber
Način pripreme:
1. lsecite piletinu na komade. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i poređajte komade piletine. Isecite kobasice po dužini i stavite u posudu.
2. Po mesu rasporedite masline i čeri paradajz. Iskidajte listiće origana i dodajte beli luk. Rasporedite i kriške Iimuna.
3. Na kraju pospite maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Stavite piletinu u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni oko 35 minuta.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen