Pica sa pršutom, mocarelom i smokvama by 24Kitchen
Za testo za picu:
- 500 g brašna
- 2 kašičice soli
- 5 g suvog kvasca
- 290 ml tople voda
- 60 ml maslinovog ulja
Za fil:
- 1 pakovanje paradajz-pirea
- 2 kugle mocarele
- 8 kriški pršute
- so i biber
- 5 kcmada svežih smokvi
- bosiljak
- maslinovo ulje
Način pripreme:
1. Testo umesite u činiji sa brašnom, kvascem i soli. Napravite udubljenje u samoj smesi i
sipajte toplu vodu i maslinovo ulje. Mutite testo mikserom 5 minuta ili 10 minuta ručno. Od
testa napravite Ioptu i uvijte je u providnu foliju. Ostavite testo da naraste 30-40 minuta.
2. Razvijte tanko pola testa. Stavite ga u pleh i izbockajte viljuškom na različitim mestima.
3. Dobro namažite paradajz-pireom. Odozgo iseckajte mocarelu. Nakon toga dodajte
ravnomerno tanke kriškš šunke. Isecite 3 smokve na čotvrtine, stavite i njih. Malo posolite i
pobiberite. Pecite picu 15-20 minuta na 220 stepeni.
4. Dekorišite picu ostatkom smokvi, svežim Iistovima bosiljka I maslinovim uljem.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen