Ćufte Jo-Jo-Ma by 24Kitchen

by | januar 3, 2013

Sastojci:

  • 1 šoljica kuvanog pirinča
  • 1 šargarepa
  • 1 sveža paprika
  • 1 koren celera
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja belog luka
  • 2 prstohvata majčine dušice
  • 4 vezice mirođije i peršuna
  • 1 jaje
  • So i biber po želji

Za paniranje:

  • 1 jaje
  • 4 kašike brašna
  • 1 šoljica prezli
  • 3 kašike ulja

Način pripreme:

1. Odstranite koru s nekoliko kriški hleba i rukama razmrvite u mrvice. Ostavite ih da se suše 20 minuta.
2. Svo povrće stavite u blender i sitno iseckajte. Dodajte iseckanu mirođiju i peršun, pa zatim začine.
3. Povrće izmešajte s 2/3 od kuvanog pirinča. Ostatak pirinča zgnječite viljuškom i zajedno s jajem dodajte u smesu. Tako će se bolje spojiti sastojci.
4. Oblikujte male ćufte. Uvaljajte ih u brašno, a zatim u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Poređajte ih u pleh, na papir za pečenje i malo ih poprskajte uljem.
5. Ispecite ćufte u ugrejanoj rerni dok se prezle ne zapeku.
6. Poslužite ih kao prilog ili glavno jelo uz mlečni sos s belim lukom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: