Bomba od dimljenog lososa s povrćem i sosom by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- masllnovo ulje
- so i biber
- 1 limeta
- 480 g dlmljenog Iososa
- 1 vezica špargli
- 1 kafena šoljica klica od cikorije
- 1 vezica mirođije
- Iist divljeg celera
- 100 ml pavIake za kuvanje
- 200 g kisele pavlake
- so i biber
Način pripreme:
1. Isecite patlidžan i tikvica na kockice, ali prvo uklonite unutrašnjost sa semenkama. Ispržite kockice u tiganju s maklo maslinovog ulja. Nakon što ih Izvadite, začinite ih Iimunovim sokom, solju, biberom i maslinovim uljem. Dodajte klice i ponovo začinite solju, biberom i maslinovim uljem, ako je potrebno. Promešajte.
2. Uz dno i stranice malih posudica stavite providnu follju. Rasporedite kriške
dlmljenog Iososa po strancama, ali krajeve ostavite slobodne da biste mogli da
preklopite. Sipajte smesu od povrća i preklopite ribom. Zamotajte posudice u foliju i stavite u frižider.
3. Za sos u posudi pomešajte dve vrste pavIake, uz Iagano mešanje. Dodajte sitno
seckcanu mirođiju i listove divljeg celera. Začinite solju, biberom i maslinovim uljem.
4. Raspakujte bombice i stavite ih na tanjir. Ukrasite šparglama, isečenm po dužini i
prelijte sosom od pavlake sa začinima.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen