Pečena rebra u sosu od meda by 24Kitchen
Sastojci:
- pola veze mladog luka
- so i biber
- 1 kg svinjskih rebara
Za marinadu:
- 1 kašičica semenki mirođije
- so
- 1 kašičica mešavine začina
- 1 cvet anisa
- 1 kašičica sečuanskog bibera
Za sos:
- 1 crvena ljuta paprika
- 3 kašičice meda
- 1 Iimet
- 2 čena belog Iuka
- 3 kašičice susama
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 150 ml soja sosa
Našin pripreme:
1. Razdvojte rebra jedno od drugog i stavite ih u činiju. Pospite začine preko njih i rukama dobro promešajte da marinada upija u meso. Poređajte rebra u tepsiju i pecite 1 sat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
2. Da napravite sos, u čarpicu stavite maslinovo ulje, med i sitno naseckan beli Iuk, soja sos, narendanu koru Iimuna, susam i iseckanu Ijutu papriku na trake. Ostavita smesu da provri i posle da se krčka nekoliko minuta.
3. Izvadite rebra iz rerne i namažite ih sosom pomoću četkice. Ostatak sosa prebacite u činijicu i servirajta kasnije sa rebrima. Vratite tepsiju u rernu i pecite još 15 minuta.
4. Servirajta pečena rebarca posuta tračicama Ijute paprike sa salatom od rukole sa vinskim sirćetom i maslinovim uljem.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen