Pita od kiselog kupusa sa slaninom by 24Kitchen

by | januar 4, 2013

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • So
  • 500 g kiselog kupusa
  • 3 jaja
  • So i biber
  • 150 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zelena paprika
  • 50 g brašna
  • 100 g rendanog sira
  • 1 tabla lisnatog testa

Način pripreme:

1. Oljuštite i isecite krompir na kockice. Kuvajte ga u slanoj vodi oko I0 minuta.
2. Isecite slaninu na kockice i pržite na malo ulja oko 5 minuta. Luk isecete na polumesece, a papriku na tanke trake. Dodajte ih slanini na oko 3 minuta, dok ne omekšaju. Začinite soIju i biberom.
3. Izvadite na nekoliko minuta Iisnato testo da se otopi.
4. Procedite kiseli kupus. Koristite iseckan kupus koji je fermentisao u tegli. Umutite dva jaja, začinite solju i biberom i dodajte kupusu. Promešajte.
5. Procedite krompire i vratite ih kratko na vatru. Brašno dodajte slanini i povrću i promešajte. Isključite vatru i dodajte sir, promešajte. Dodajte krompire i promešajte. Smesu prebacite u duboku posudu za pečenje I ravnomerno rasporedite. Prelijte kupusom i rasporedite.
6. Dasku pobrašnite i razvijte lisnato testo u pravougaonik. Prebacite ga preko kupusa. Uvucite ivice unutra i dobro ga pritisnite viljuškom. Testo premažite umućenim jajetom. Pitu pecite 15 minuta u već ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: