Ragu sa krompir pireom by 24Kitchen

by | januar 5, 2013

Za ragu:

  • 1 kg teletine za kuvanje
  • 2 supene kašike suncokretovog ulja
  • so i biber
  • 2 supene kašike brašna
  • 15 g maslaca
  • 2 glavice crnog Iuka
  • 6 čenova belog Iuka
  • 10 plodova crvenog kedra
  • 4 supene kašike sirćeta
  • 2 lovorova lista
  • 330 ml piva

Za kupus:

  • pola glavice crvenog kupusa
  • 1 jabuka
  • 1 glavica vlašca
  • 2 supene kašike smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 100 ml vode
  • Za krompir-pire:
  • 800 g krompira
  • 100 ml svežeg mleka
  • So i biber

Način pripreme:

1. Isecite teletinu na komade. Posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno. Isecite Iuk na polumesece.
2. Zagrejte ulje u dubokom tiganju. Propržite 5 minuta meso u njemu, dodajte i malo parče maslaca za bolji ukus. Dodajte Iuk, sitno isackani beli Iuk i zrna crvenog kedra. Zalijte s pola piva i pola sirćeta. Dodajte Iovorov list. Sačekajte 1-2 minuta, pa ako ja neophodno dodajte vodu. Poklopite i ostavite ragu da se krčka tri sata (dok meso ne počne da se raspada).
3. Pripremanje kupusa počnite 30 minuta pre kraja pripremanja ragua. Isecita kupus na tračice i propržite ga u tiganju s uljem. Dodajte oljuštenu jabuku, iseckanu na tanke kriške, sitno iseckan Iuk, sirće i šećer. Dodajte malo vode. Plodove crvenog kedra stavite u cediljku za čaj i potopite je u kupus. Poklopite kupus i ostavite da se krčka 30 minuta, uz povremeno mešanje. Kada kupus omekša, sklonite cediljku.
4. Napravite krompir-pire sa malo svežeg mleka i maslaca.
5. Servirajte ragu s mesom, krompir-pireom i dinstanim crvenim kupusom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: