Mafini sa bundevom i ruzmarinom by 24Kitchen
Sastojci:
- 3 struka ruzmarina
- 180 g brašna sa praškom za pecivo
- 130 g integralnog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- 240 g skuvane bundeve
- 100 ml kiselog mleka
- 275 ml svežeg mleka
- 20 ml ulja
- 1 supena kašika tečnog meda
- prstohvat soli
Za ukrašavanje:
- Šaka semenki bundeve
- Šaka kockica skuvane bundeve
Način pripreme:
1. Prvo u činiji pomešajte suve sastojke. Prosejte obe vrste brašna i dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo i iseckane listiće ruzmarina. Sačuvajte veće zrnevlje koje je ostalo nakon sejanja integralnog brašna.
2. U drugoj činiji Iagano umutite jaja. Nakon toga dodajta kiselo i sveže mleko, skuvanu bundevu iseckanu na kockice, ulje i med. Blago promešajte.
3. Pomešajte obe vrste i promešajte ih sa ne više od osam poteza.
4. Od papira za pečenje napravite 12 kvadratića veličine 14×14 mm. Naprskajte kalupe za mafine sa malo ulja i postavite kvadratiće od papira u svaki kalup. Raspodelite smesu za mafine u kalupe.
5. Pospite mafine odozgo sa malo mekinja, stavite i nekoliko kockica i semenki bundeve.
6. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stopeni oko 20-25 minuta. Kada se ohlade mafini, možete ih zamrznuti — za neki drugi put.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen