Desert Vahau by 24Kitchen

by | januar 5, 2013

Za testo:

  • 4 jaja
  • 140 g šećera
  • 50 g brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 50 g crne čokolade
  • 3 kašike prezli
  • 140 g mlevenih badema
  • 1 kesica vanilin šećera

Za krem:

  • 500 ml punomasne pavlake
  • 120 g šećera
  • 3 kašičice instant kafe
  • 1 kesica vanilin šećera

Način pripreme:

1. Jaja i šećer umutite u fini krem.
2. Prosejte brašno s praškom za pecivo i vanilin šećerom i umesite s prezlama i čokoladom. Dodajte smesu od jaja i na kraju bademe.
3. Sipajte u kalup prekriven papirom za pečenje, poravnajte i ispecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
4. Pavlaku i šećer umutite u čvrsti sneg. Dodajte kafu i vanilu i mutite dok se kafa potpuno ne rastopi.
5. Testo presecite horizontalno na dva dela. Između sipajte polovinu krema. Ostatak krema nanesite po površini kesom za dekoraciju. Ukrasite kafom ili kakaom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: