Crveni luk i krompir iz rerne by 24Kitchen

by | januar 6, 2013

Sastojci:

  • Veza svežeg ruzmarina
  • Glavice svežeg crvenog luka
  • Krompir
  • Balzamiko sirće
  • 2-3 glavice svežeg belog luka
  • 4-5 listova lovora
  • 50-60 g margarina
  • Ulje
  • So i biber

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Kuvajte pet minuta oljušten i krupno sečen krompir, iscedite ga i rastresite.
2. Oljuštite i isecite na polovine Iuk, ostavljajući i deo stabla.
3. Istucajte ruzmarin, izgnječite beli Iuk.
4. Tepsiju jako zagrejte u rerni. Izvadite je i u nju stavite grudvu margarina I ulje. Zatim ubacite ruzmarin, Iistove Iovora, Iuk I krompir. Odozgo stavite beli Iuk i začinite solju i biberom. Fino promešajte. Sipajte pola flaše balzamiko sirćeta. Fino promešajte.
5. Povrće pecite jedan sat na temperaturi od 200 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: