Bombone od smokvi by 24Kitchen
Sastojci za 30 bombona:
- 15 komada velikih belih sušenih smokvi
- 30 pečenih oljuštenih lešnika
- 100 g slatke pavlake
- 250 g crne čokolade
- 1 kašičica narendane kore pomorandže
- 1 kašika konjaka
- sirovi pistaći za ukrašavanje
- crveni šećer za ukrašavanje
- 1 kašika sušenih brusnica
Način pripreme:
1. Zagrejte pavlaku dok ne provri, sklonite s vatre i sipajte čokoladu, koru od pomorandže i konjak. Mešajte dok se ne istopi u gladak krem. Ostavite krem da se ohladi.
2. Prepolovite smokve i u sredinu svake stavite jedan lešnik. Malom kašičicom ih napunite kremom i ukrasite s malo mlevenih pistaća da pozelene.
3. Usitnite brusnice i pomešajte s obojenim šećerom. Oblikujte male kuglice. Ukrasite bombone i poslužite ohlađene.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen