RECEPT: Lignje sa povrćem
POTREBNO JE:
- 500 g očišćenih lignji srednje veličine
- 1 mlada tikvica
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 400 g šampinjona
- 1 praziluk
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 0,5 dl soja sosa
- 2 kašike vočester sosa
- mešavina začina
- biber
PRIPREMA:
1. Lignje iseći na kolutove, tikvicu zajedno sa korom iseći na štapiće, crvenu papriku, praziluk i šargarepu očistiti i takođe iseći na štapiće, a šampinjone iseći na četvrtine.
2. U voku na malo maslinovog ulja propržiti šargarepu, potom dodati crvenu papriku i lignje, pa i njih kratko propržiti.
3. Zatim dodati tikvice i šampinjone pa pržiti dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Dodati mešavinu belog luka u prahu, soja i vočester sosa, začiniti po ukusu, promešati i još kratko propržiti.
REČ PLUS:
Članak se nastavlja posle reklama
Prema smernicama piramide pravilne ishrane lignje su u grupi zajedno s ostalim vrstama ribe,a riba je jedna od najznačajnijih namirnica u ljudskoj prehrani.
Članak se nastavlja posle reklama