Torta Dinastija by 24Kitchen
Sastojci za testo:
- 10 belanca
- 300 g kristal šećera
- 300 g mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
- kora 1 limuna
- 3 kesice vanilin šećera
Sastojci za osnovni krem:
- 1 litar svežeg mleka
- 10 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 10 žumanaca
- kora 1 limuna
- 2 kesice vanilin šećera
Način pripreme:
1. Belanca umutite u sneg. Postepeno sipajte šećer i sve mešajte dok se potpuno ne rastopi.
2. Dodajte mlevene orahe, brašno, narendanu koru limuna i vanilin šećer. Smesu pažljivo mešajte kašikom ili lopaticom. Sipajte u pravougaoni pleh na papir za pečenje.
3. Testo se peče na 150 stepeni u unapred ugrejanoj rerni.
4. U posudi izmešajte brašno, šećer i vanilin šećer. Dodajte malo mleka dok ne nastane kaša. Dodajte žumanca i narendanu koru od limuna. Sve dobro mešajte i postepeno razredite preostalim mlekom.
5. Kuvajte dok ne postane gust krem.
6. Nakon što se krem ohladio, podelite ga na dva dela. U jedan dodajte 250 g maslaca koji ste umutili u fini krem sa 100 g šećera u prahu. Krem od maslaca dobro umutite mikserom.
7. U drugi krem dodajte 200 g crne čokolade koju ste rastopili na pari. I ovaj krem dobro mutite mikserom.
8. Ispečeno testo po dužini isecite na tri trake. Ređajte koru, krem, koru, krem itd. Krem mažite jedan na na drugi, krem od maslaca i od čokolade. Tortu premažite sa strane i po površini kremom i ukrasite mlevenim orasima.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen