Torta Dinastija by 24Kitchen

by | januar 7, 2013

Sastojci za testo:

  • 10 belanca
  • 300 g kristal šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • kora 1 limuna
  • 3 kesice vanilin šećera

Sastojci za osnovni krem:

  • 1 litar svežeg mleka
  • 10 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 10 žumanaca
  • kora 1 limuna
  • 2 kesice vanilin šećera

Način pripreme:

1. Belanca umutite u sneg. Postepeno sipajte šećer i sve mešajte dok se potpuno ne rastopi.
2. Dodajte mlevene orahe, brašno, narendanu koru limuna i vanilin šećer. Smesu pažljivo mešajte kašikom ili lopaticom. Sipajte u pravougaoni pleh na papir za pečenje.
3. Testo se peče na 150 stepeni u unapred ugrejanoj rerni.
4. U posudi izmešajte brašno, šećer i vanilin šećer. Dodajte malo mleka dok ne nastane kaša. Dodajte žumanca i narendanu koru od limuna. Sve dobro mešajte i postepeno razredite preostalim mlekom.
5. Kuvajte dok ne postane gust krem.
6. Nakon što se krem ohladio, podelite ga na dva dela. U jedan dodajte 250 g maslaca koji ste umutili u fini krem sa 100 g šećera u prahu. Krem od maslaca dobro umutite mikserom.
7. U drugi krem dodajte 200 g crne čokolade koju ste rastopili na pari. I ovaj krem dobro mutite mikserom.
8. Ispečeno testo po dužini isecite na tri trake. Ređajte koru, krem, koru, krem itd. Krem mažite jedan na na drugi, krem od maslaca i od čokolade. Tortu premažite sa strane i po površini kremom i ukrasite mlevenim orasima.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: