Bečki teleći gulaš by 24Kitchen
Sastojci:
- 800 g teletine
- 2 glavice crnog Iuka
- 1 crvena paprika
- 1 češanj belog Iuka
- maslinovo ulje
- 2 kašike crvene paprike
- 50 ml belog vinskog sirćeta
- 500 ml vode
- 1 Iimun
- 200 ml pavlake za kuvanja
- so i biber
- 3 kašike gustina
- 1 vezica mladog Iuka ili vlašca
Način pripreme:
1. lsecite luk na trake i dinstajte na maslinovcm ulju. Dodajte teletinu iseckanu na kocke. Dinstajte. Dodajta sitno seckani beli Iuk, a zatim veće komade paprika. Stavite crvenu papriku, ali tako da dođe do dna Ionca. Promešajte. Dodajte sirće i vodu i ostavite da se kuva 40-45 minuta.
2. Dodajte prepolovljeni Iimun i pavlaku. Začinite solju i biberom. Stavite gustin, istopljen u malo hladne vode. Kada je gulaš gotov, izvadite limun.
3. Poslužite gulaš preko kuvane testenine. Pospite seckanim zelenim lukom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen