Improvizacija u eklerima by 24Kitchen

by | januar 8, 2013

Za testo:

  • 125 ml vode
  • 125 ml vina
  • 80 g maslaca
  • 150 g brašna
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice šećera
  • 4 jaja

Za sir s mentom:

  • 200 g kravljeg sira u salamuri
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 vezica mente

Način pripreme:

1. U posudi prokuvajte vodu, maslac, šećer i so. Dodajte svo brašno odjednom i snažno mešajte dok ne nastane glatka i meka kugla testa.
2. U ohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje mešajući mikserom.
3. Maslacem dobro premažite dno kalupa za mafine. U svaki kalup dodajte kašičicu testa i prstom razmažite testo u tanak sloj po dnu i stranicama.
4. Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite korpice dok ne porumene. Ako stavite deblji sloj testa dobićete dublje korpice.
5. Promešajte kravlji sir iz salamure i kiselu pavlaku i dodajte usitnjenu mentu.
6. Ispečene korpice napunite nadevom i poslužite.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: