Improvizacija u eklerima by 24Kitchen
Za testo:
- 125 ml vode
- 125 ml vina
- 80 g maslaca
- 150 g brašna
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice šećera
- 4 jaja
Za sir s mentom:
- 200 g kravljeg sira u salamuri
- 200 g kisele pavlake
- 1 vezica mente
Način pripreme:
1. U posudi prokuvajte vodu, maslac, šećer i so. Dodajte svo brašno odjednom i snažno mešajte dok ne nastane glatka i meka kugla testa.
2. U ohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje mešajući mikserom.
3. Maslacem dobro premažite dno kalupa za mafine. U svaki kalup dodajte kašičicu testa i prstom razmažite testo u tanak sloj po dnu i stranicama.
4. Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite korpice dok ne porumene. Ako stavite deblji sloj testa dobićete dublje korpice.
5. Promešajte kravlji sir iz salamure i kiselu pavlaku i dodajte usitnjenu mentu.
6. Ispečene korpice napunite nadevom i poslužite.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen