Keks „Užitak“ by 24Kitchen

by | januar 9, 2013

Sastojci za oko 40 komada keksa:

  • 120 g mekog maslaca
  • 100 g rikote
  • 180 g šećera
  • 1 kašičica narendane kore pomorandže
  • 1 kašičica narendane kore limuna
  • 1 jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 šoljice brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 šoljica čokoladnog čipsa
  • 100 g pečenih narendanih badema

Način pripreme:

1. Mikserom dobro umutite maslac sa sirom i šećerom. Dodajte jaje i narendane kore.
2. Prosejte brašno zajedno s kvascem, solju i vanilin šećerom. Sipajte u smesu od maslaca i promešajte.
3. Dodajte orašaste plodove i čokoladni čips.
4. Gotovu smesu ostavite u frižideru 30 minuta.
5. Kašičicom oblikujte gomile od testa, u plehu, na papiru za pečenje. Ostavite 2-3 cm razmaka jer će se prilikom pečenja razliti.
6. Ispecite keks u već ugrejanoj rerni na 180 stepeni 9-10 minuta dok ne porumene.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: