Pečena svinjetina u sosu by 24Kitchen

by | januar 9, 2013

Sastojci:

  • Parče svinjskeg mesa bez kože i kostiju
  • Veza svežeg ruzmarina
  • 3-4 glavice svežeg belog Iuka
  • 3-4 glavice svežeg crnog Iuka
  • Ulje
  • So i biber
  • Čaša vina

Način pripreme:

1. Nožem napravite rezove u slaninastom delu mesa. Isecite ga tako da komadi budu tanki i da mogu da se uvijaju u rolnu.
2. Istucajte ruzmarin i pospite ga na ploču iIi dasku za sečenje. Pospite biber i so.
3. Slaninastu stranu mesa fino uvaljajte u začine, istovremeno ga savijajući u rolnu. Začine možete nanositi na oba kraja rolne.
4. U jako zagrejan tiganj sipajte ulje i stavite parče mesa. Oko njega stavite prepolovljen crnI Iuk i izgnječene g|avice belog Iuka.
5. Meso pecite sat vremena na temperaturi od 220 stepeni.
6. Nakon pečenja mesa ostavite da odstoji 10 – 15 minuta. Preko ispečenog Iuka sipajte vino, a prethodno možete odstraniti masnoću. Možete je i ostavIti. Ponovo stavite tiganj u rernu dok se smesa ne smanji.
7. Meso isecite na tanke komade (0,5 cm ili tanje), poređajte ih u tanjir i preIijte sosom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: