Piletina u slatko-kiselom sosu

by | januar 11, 2013

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 sveža crvena paprika
  • 1 sveža zelena paprika
  • 150 g kompota od ananasa
  • 250 g pelata paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 kašičica rendanog korena đumbira
  • 0,5 dl soja sosa
  • 1 dl crnog vina
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Piletinu iseći na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od semena i peteljki pa iseći na kocke.
3. Pelat paradajza izmiksati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
5. Potom dodati crvenu i zelenu papriku.
6. Kada suvišna tečnost uvri, dodati pelat paradajza, crno vino, ananas, đumbir, šećer, balzamiko sirće i soja sos. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a po potrebi dolivati malo vode.
7. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu i promešati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: