Profiterole by 24Kitchen

by | januar 18, 2013

Sastojci:

  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 100 g margarina
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • 4 jajeta

Za nadev:

  • 350 ml krem šlaga
  • 35 g šećera

Za fondan:

  • 90 ml vode
  • 325 g šećera
  • 190 g čokolade

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U šerpici zagrejte mleko i vodu. Dodajte margarin da se rastopi i prstohvat soli. Čim smesa provri, saspite brašno i brzo mešajte nekoliko minuta, da bi se skuvalo. Testo prespite u posudu i počnite da dodajete jaja jedno po jedno, uz neprestano mešanje da bi se svako sjedinilo s masom. Ona treba da postane glatka.

2. Testo sipajte u špric, pravite lopte, ređajte ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Ostavljajte dovoljuo mesta između Iopti, da bi mogle da narastu. Profiterole pecite pola sata na temperaturi od 210 stepeni.

3. Izdubite rashlađene profiterole i napunite ih umućenim krem šlagom uz pomoć šprica.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Skuvajte špil i u njega dodajte čokoladu. Topao špil sipajte u posudu i energično mešajte dok ne dobije gustinu i sjaj . Ako ne mešate brzo, šećer će se kristalisati.

5. Profiterole potopite u čokoladni sirup.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: