Profiterole by 24Kitchen
Sastojci:
- 100 ml vode
- 100 ml mleka
- 100 g margarina
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 4 jajeta
Za nadev:
- 350 ml krem šlaga
- 35 g šećera
Za fondan:
- 90 ml vode
- 325 g šećera
- 190 g čokolade
Način pripreme:
1. U šerpici zagrejte mleko i vodu. Dodajte margarin da se rastopi i prstohvat soli. Čim smesa provri, saspite brašno i brzo mešajte nekoliko minuta, da bi se skuvalo. Testo prespite u posudu i počnite da dodajete jaja jedno po jedno, uz neprestano mešanje da bi se svako sjedinilo s masom. Ona treba da postane glatka.
2. Testo sipajte u špric, pravite lopte, ređajte ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Ostavljajte dovoljuo mesta između Iopti, da bi mogle da narastu. Profiterole pecite pola sata na temperaturi od 210 stepeni.
3. Izdubite rashlađene profiterole i napunite ih umućenim krem šlagom uz pomoć šprica.
4. Skuvajte špil i u njega dodajte čokoladu. Topao špil sipajte u posudu i energično mešajte dok ne dobije gustinu i sjaj . Ako ne mešate brzo, šećer će se kristalisati.
5. Profiterole potopite u čokoladni sirup.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen