Pastis de Belem by 24Kitchen

by | januar 19, 2013

Sastojci:

  • 250 ml svežeg mleka
  • 2 jajeta
  • 75 g šećera
  • kašika brašna
  • štapić vanile
  • pakovanje lisnatog testa
  • 2 kašike šećera u prahu
  • kašičica cimeta

Način pripreme:

1. Krem skuvajta, dodajući mleko, u koje je prethodno narendan štapić vanile i polovina šećera, skoro da provri. Odvojeno ulupajta žumanca sa drugom polovinom šećera i kašikom brašna. Sipajte malo toplog mleka u jaja i promešajte. Zatim tu smesu dodajte mleku i brzo mešajte dok ne povri id ok se ne počnu stvarati mehurići. Krem sipajte u, prethodno hladnom vodom opran plato, razvucite ga i prekrijte providnom folijom. Ostavite ga u frižider da se ohladi.

2. Isecite testo na kvadrate dimenzija 10×10 cm. Svaki nakvasite vodom i porađajte po tri kvadratića jedan preko drugog. Savijte ih u rolnice, pobrašnite i uvijte u providnu foliju, kao bombone. Ostavite ih da se dobro stegnu u frižideru.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Modlice za mafine dobro namažite margarinom. Svaku rolnicu testa isecite na debele kolutove. Od svakog koluta prstima oformite oblik nalik korpici i postavite u modlu za mafine. (Korpice treba da budu do polovina visine zida svake modle).

4. Korpice napunite ohlađenim kremom i kratko ih pecite na temperaturi od 250 stepeni, dok ne dobiju tanku koru.

5. Nakon što ih izvadite iz modlica, poprskajte ih cimetom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: