Teksaško-meksički kukuruzni hleb by 24Kitchen
Sastojci:
- 150 g slanine
- 160 g brašna
- 140 g kukuruznog brašna
- 7 g praška za pecivo
- jedna supena kašika kejdžun začina
- 25 g šećera
- 2 jaja
- 55 ml suncokretovog ulja
- 130 ml svežeg mleka
- 50 g javorovog sirupa
- 215 g zamrznutog kukuruza
- 75 g čedar sira
Način pripreme:
1. Iseckajte slaninu na sitne kockice i zapržite je u tiganju na jakoj vatri sa malo ulja. Posle ocedite kockice na kuhinjskom ubrusu.
2. Sipajte u prvoj činiji obe vrste brašna, prašak za pecivo, šećer i kejdžun začin. Promešajte.
3. U drugoj činiji pomešajte jaja, ulje, mleko (umesto svežeg mleka možete koristiti i ređe kiselo mleko) i javorov sirup, koji možete zameniti medom.
4. Dodajte suve sastojke u tečne i pažljivo promešajte.
5. Dodajte komadiće slanine, kukuruz i narendani čedar, ali sačuvajte malo sira da pospete na kraju. Promešajte.
6. Namažite uljem okrugli pleh ili tiganj, sipajte smesu za hleb u nju. Pritisnite i poravnajte smesu. Pospite malo čedar sira. Pecite hleb na 180 stepeni, 25 minuta.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen