Libanska salata fatuš s hlebom by 24Kitchen

by | januar 29, 2013

Sastojci:

  • 2 krastavca
  • 4 paradajza
  • 2 supene kašike pinjola
  • 4 struka mladog Iuka
  • pola veze sveže nane
  • 2 zelene paprike
  • 2 crvene paprike
  • 1 zelena salata
  • 1 fokača hlab
  • maslinovo ulje

Za pesto sos:

  • 1 veza svežeg bosiljka
  • 1 čen belog Iuka
  • 30 g parmezana
  • 8 supenih kašika maslinovog ulja
  • so i biber

Način pripreme:

1. Zapecite pinjole sa prstohvatom soli u tiganju dok ne promene boju.
2. Isecite krastavac na kockice. Paradajz takođe isecite na kockice, ali tek nakon što odstranite unutrašnjost. Mladi Iuk isecite na kolutiće.
3. Isecite jednu zelenu i jednu crvenu svežu papriku na tanke trake, nakon što ih očistite od semenki. Druge dve paprike ispecite. Isecite i njih na trake.
4. U činiji pomešajte paradajz, krastavce, listove ze|ene salate, sveže i pečene paprike, Iuk i listiće nane.
5. Za pesto sos u drvenoj posudi izdrobite pinjole, listiće bosiljka, oljušten čen beleg Iuka i 1/3 fino izrendanog parmezana. Posolite i pobiberite. Dodajte maslinovo ulje.
6. lseckajte hleb na kockice i propržite ga u tiganju sa uljem oko četiri minuta, dok ne postane hrskav. Dodajte pesto sos u proprženi hleb i promešajte.
7. Dodajte preprženi hleb sa pesto sosom u salatu. Odozgo narendajte ostatak parmezana.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: