Kolač Jan Hahel by 24Kitchen
Sastojci:
- 200 g margarina
- 150 g šećera
- jaja
- kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 300 g brašna
- kašičica sode bikarbone
- kristal šećer
- pločasto sečeni bademi
Način pripreme:
1. Izmiksajte margarin sa šećerom. Dodajte jaje, cimet i so uz dalje mešanje. Zatim dodajte brašno pomešano sa sodom. Čim testo počne da se Iepi za posudu, prekinite mešanje i prebacite testo na parče providne folije. Razvucite testo i uvijte ga u foliju. Ostavite ga u frižider da se dobro stegne.
2. Razvucite ohlađeno testo u pravougaoni oblik pomoću oklagije, posipajući brašno. Stavite ga u pravougaonu ravnu tepsiju, postavljenu papirom za pečenje. Testo namažite jajetom, poprskajte ga šećerom i pločasto sečenim bademima, lako ih utiskujući u testo. Testo pecite 15 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
3. Testo isecite na kvadrate. Tako dobijate Iako pripremljeni kolač Jan Hahel.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen