Kolač Jan Hahel by 24Kitchen

by | januar 30, 2013

Sastojci:

  • 200 g margarina
  • 150 g šećera
  • jaja
  • kašičica cimeta
  • prstohvat soli
  • 300 g brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • kristal šećer
  • pločasto sečeni bademi

Način pripreme:

1. Izmiksajte margarin sa šećerom. Dodajte jaje, cimet i so uz dalje mešanje. Zatim dodajte brašno pomešano sa sodom. Čim testo počne da se Iepi za posudu, prekinite mešanje i prebacite testo na parče providne folije. Razvucite testo i uvijte ga u foliju. Ostavite ga u frižider da se dobro stegne.
2. Razvucite ohlađeno testo u pravougaoni oblik pomoću oklagije, posipajući brašno. Stavite ga u pravougaonu ravnu tepsiju, postavljenu papirom za pečenje. Testo namažite jajetom, poprskajte ga šećerom i pločasto sečenim bademima, lako ih utiskujući u testo. Testo pecite 15 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
3. Testo isecite na kvadrate. Tako dobijate Iako pripremljeni kolač Jan Hahel.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: