Mlekoprodukt podiže lestvicu – predstavljena je premium linija mlečnih proizvoda „Elle & Vire Professionnel“


Mlečni proizvodi vrhunskog kvaliteta i poslastičar nesvakidašnjeg talenta, bili su glavne zvezde izuzetno posećenog masterklasa održanog u okviru sajma Food Vision u Beogradu. Kompanija Mlekoprodukt, deo francuske grupe Savencia, predstavila je premium liniju mlečnih proizvoda Elle &Vire Professionnel na na najbolji mogući način – praktičnom radionicom na kojoj je Dejan Veljin, nagrađivani poslastičar i Pastry Chef hotela Gorski & Spa na Kopaoniku prikazao primenu ovih vrhunskih namirnica.
Elle & Vire Professionnel premium linija – Majstorstvo oduševilo publiku
Elle & Vire Professionel je linija francuskih proizvoda namenjenih profesionalcima, a
odlikuje ih izuzetna stabilnost pri obradi, dosledan kvalitet, optimalan procenat mlečne masti, odlična volumizacija i pouzdanost u toplim i hladnim pripremama. Tokom Elle & Vire by Mlekoprodukt masterklasa, Veljin je prikazao deo svog prepoznatljivog stila i demonstrirao napredne tehnike poslastičarstva kroz rad sa Elle & Vire Professionel proizvodima, koji su pokazali svoj superiorni kvalitet u njegovim nezaboravnim slatkim kreacijama.
Dejan Veljin je Pastry Chef hotela Gorski & Spa na Kopaoniku, gde vodi poslastičarski tim i kreira moderne deserte inspirisane spojem francuskih tehnika i lokalnih sastojaka. Dobitnik je nagrade Taste Awards za Najboljeg poslastičara 2025, izabran je za najboljeg poslastičara vodiča Gault & Millau za 2023, aktivni je učesnik humanitarnih programa i kulinarskih radionica za decu, te predavač, mentor i edukator mladih kuvara i poslastičara. Prepoznat je po saradnji sa Elle & Vire Professionnel proizvodima čiju preciznost i stabilnost posebno ističe.
Elle & Vire Professionnel linija: Mlekoprodukt je posvećen gastronomske scene
U cilju unapređenja gastronomije u Srbiji, u prethodnom periodu realizovali smo niz
inicijativa koje spajaju domaće talente sa međunarodnim standardima – istakla je
ovom prilikom Bojana Momčilov, direktorka za komunikaciju i održivo poslovanje u
Mlekoproduktu, i dodala:
Ove godine organizovali smo studijsko putovanje srpskih šefova na prestižni sajam
Sirha u Lionu i gastronomski obilazak Pariza, ostvarili posetu i razmenu ideja sa
Ambasadom Republike Srbije u Parizu na temu razvoja gastronomskih inicijativa,
opremili smo školu za kuvare u Zrenjaninu i aktivno povezujemo domaće šefove sa
prestižnim francuskim kulinarskim školama. Naša misija je jasna – želimo da
podignemo profesionalne standarde i podržimo razvoj nove generacije vrhunskih
šefova u Srbiji – istakla je Momčilov.
Učešćem na Food Vision by Open Balkan sajmu i organizacijom Elle & Vire
Masterclass-a, Mlekoprodukt je još jednom potvrdio svoju posvećenost unapređenju
gastronomije u Srbiji, podršku mladim talentima i povezivanju domaće kulinarske
scene sa vrhunskim međunarodnim standardima.
Foto: Mlekoprodukt






