RECEPT: Som u sosu od inćuna

by| jul 13, 2010

Som u sosu od incuna recept

POTREBNO JE:

  • 800 g fileta soma
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 konzerva inćuna 50 g
  • 400 g pelata paradajza
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • 1 lovorov list
  • 2 dl belog vina
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 200 g brašna
  • 1 limun
  • 500 g krompira
  • mešavina začina
  • so, biber

PRIPREMA:

1. Filete soma poprskati sokom od limuna, začiniti po ukusu i uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane kako bi porumeneli, potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
2. Crni luk i pelat paradajza iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Krompir oljuštiti, iseći na krupnije kocke i obariti u slanoj vodi.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati pelat paradajza, peršunov i lovorov list, belo vino i začine po ukusu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije kompaktna masa. Pred kraj dinstanja dodati inćune i sve zajedno dinstati još 5 minuta.
5. Pripremljen sos preliti preko pržene ribe i služiti uz bareni krompir.

 

Članak se nastavlja posle reklama

REČ PLUS:

Riba bi na svakom jelovniku trebalo da se nađe bar dva puta nedeljno,
jer se u njoj nalazi najveća količina dragocenih omega-3 i omega-6
masnih kiselina!

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  Dobra hrana logo

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: