Kolač „Prima vista“ by 24Kitchen
Sastojci:
- 2 jajeta
- 140 g smeđeg šećera
- 60 g belog šećera
- 180 g tečnog meda
- 100 ml ulja
- 100 ml soka od pomorandže
- rendana kora od jedne pomorandže
- 300 g prosejanog brašna
- 1 kašika instant kafe
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog kardamona
- 1 štapić vanile
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
Način pripreme:
1. Lagano umutite jaja sa šećerom
2. U posebnoj posudi pomešajte med, sok i koru od pomorandže i ulje. Dodajte jaja i dobro promešajte.
3. Sve suve sastojke sameljite i dodajte u smesu od jaja.
4. Kalup za kolač namastite i pospite brašnom. Sipajte testo u kalup i kolač ispecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 170 stepeni.
5. Na pari rastopite obe vrste čokolade i time ukrasite kolač.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen