Oblande sa tri fila
Sastojci:
4 lista oblande
Za fil I:
- 200 g mleka u prahu
- 1 dl vode
- 150 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 100 g kokosa
- 150 g margarina
Za fil II:
- 2 jajeta
- 170 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g margarina
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g žele bombona
- 150 g mešanog suvog voća
Za fil III:
- 1 dl vode
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g mlevenog keksa
- 2 kašike čokoladnog likera
Način pripreme:
Fil I:
1. U manjoj šerpi sjediniti vodu, šećer i vanil-šećer pa kuvati dok se ne dobije gusti sirup.
2. U sirup dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
3. Potom dodati mleko u prahu i kokos pa dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
Fil II:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer te kuvati na pari mešajući sve dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Dodati izlomljenu čokoladu i margarin, pa nastaviti sa mešanjem dok se ne otope.
3. Na kraju dodati mlevene orahe, seckane žele bombone i suvo voće, te polako promešati varjačom.
Fil III:
1. Sjediniti vodu i šećer pa kuvati dok se ne dobije ređi sirup.
2. Zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
3. Na kraju dodati liker od čokolade i mleveni keks te dobro izmešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Prvi list oblande premazati filom I i preklopiti listom oblande. Potom naneti fil II i preklopiti trećim listom oblande. Na kraju premazati filom III i završiti oblandom.
2. Filovane oblande ostaviti u frižideru da se stegnu a zatim ih iseći na štangle.
Izvor: Dobra hrana