Piletina sa limunom i belim lukom by 24Kitchen

by | februar 2, 2013

Sastojci:

  • 2 mala pileta
  • 2 limuna
  • 12 čenova belog luka
  • 1 veza sveže majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • morska so

Način pripreme:

1. Uzmite dva mala pileta u stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
2. Isecite limun na četvrtine. Izdvojte čenove belog luka, ali ih nemojte ljuštiti.
3. U svako pile stavite po tri čena belog luka, dve kriške limuna i pola veze majčine dušice. Kuvarskim koncem vežite batake svakog pileta jedan za drugi, sa gornje i sa donje strane.
4. Razbacajte ostatak čenova belog luka i kriški limuna oko piletine po plehu. Ugurajte ispod njih cele strukove majčine dušice. Premažite pile maslinovim uljem i posolite morskom solju. Pecite piletinu u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 30 – 35 minuta.
5. Servirajte pečeno pile sa zelenom salatom sa dresingom od majoneza, pavlake i luka.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: