Riba u saftu

by | februar 3, 2013

Sastojci:

  • 500 g fileta soma
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 150 g graška
  • 3 šargarepe
  • 1 manji praziluk
  • 40 g margarina
  • 2 kašike brašna
  • 3 dl supe od povrća
  • 2 dl neutralne pavlake
  • mešavina začina
  • ulje

Za puslice od krompira:

  • 500 g krompira
  • 2 žumanceta
  • 30 g margarina, so

Način pripreme:

1. Filete soma iseći na krupnije kocke, šargarepu i praziluk na kockice.
2. Potom šargarepu, kukuruz šećerac i grašak napola obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Posebno u odgovarajućoj šerpi otopiti margarin a zatim dodati praziluk i pržiti dok ne omekša. Posuti brašnom i kratko propržiti.
4. Potom dodati mešavinu neutralne pavlake i supe od povrća, začiniti po ukusu i kuvati dok se ne dobije ređi sos.
5. U pripremljeni sos dodati ribu, napola obareno povrće i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati.
6. Posebno pripremiti smesu za puslice. Krompir obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti i ispasirati. Sjediniti sa žumancima, margarinom i začinima po ukusu i umutiti mikserom.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti smesu od ribe i povrća. Masu od krompira sipati u poslastičarski džak te pomoću njega preko smese od ribe istiskivati puslice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: