Kokice – najzdravija užina između obroka
S obzirom na to da meteorolozi ponovo najavljuju hladne dane, i da ćete sve više vremena provoditi kod kuće, kako biste sačuvali vitku liniju, između obroka ne posežite za čipsom i krekerima već se odlučite za kokice.
Kokice su zdrava alternativa nezdravim grickalicama jer sadrže polifenol i imaju malo kalorija. Osim toga, kokice spadaju u celovite žitarice, a konzumacija celovitih žitarica povezana je s nižim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa i karcinoma.
No, nisu sve vrste kokica zdrave. Naime, one namenjene za mikrotalasnu pećnicu natopljene su maslacem i raznim veštačkim dodacima, te sadrže više nezdravih nego zdravih sastojaka.
Kao najzdraviji način pripremanja kokica preporučuje se korišćenje celih zrna kukuruza kokičara, sa dodavanjem tek nekoliko kapi ulja u lonac za pripremu, baš kao što su ih pripremale naše mame i bake. Ukus kokica možete obogatiti izrendanim parmezanom ili čili dodatkom.
Tekst: Life Content