Kokice – najzdravija užina između obroka

by | februar 4, 2013

S obzirom na to da meteorolozi ponovo najavljuju hladne dane, i da ćete sve više vremena provoditi kod kuće, kako biste sačuvali vitku liniju, između obroka ne posežite za čipsom i krekerima već se odlučite za kokice.

Kokice su zdrava alternativa nezdravim grickalicama jer sadrže polifenol i imaju malo kalorija. Osim toga, kokice spadaju u celovite žitarice, a konzumacija celovitih žitarica povezana je s nižim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa i karcinoma.

No, nisu sve vrste kokica zdrave. Naime, one namenjene za mikrotalasnu pećnicu natopljene su maslacem i raznim veštačkim dodacima, te sadrže više nezdravih nego zdravih sastojaka.

Kao najzdraviji način pripremanja kokica preporučuje se korišćenje celih zrna kukuruza kokičara, sa dodavanjem tek nekoliko kapi ulja u lonac za pripremu, baš kao što su ih pripremale naše mame i bake. Ukus kokica možete obogatiti izrendanim parmezanom ili čili dodatkom.

Članak se nastavlja posle reklama

Tekst: Life Content

Tagovi: