Grejvi sos by 24Kitchen

by | februar 5, 2013

Za 1l Grejvi sosa:

  • 3 struka celera
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice luka
  • 2 lovorova lista
  • 2 struka ruzmarina
  • 2 komada dimljene slanine
  • 8 komada pilećih krilaca
  • so i biber
  • 3 zvezdice anisa
  • 4 supene kašike brašna
  • 1l vruće vode

Način pripreme:

1. Isecite celer i šargarepu na krupne komade. Glavice luka isecite na četvrtine, odstranite samo gornje slojeve. Stavite sve u pleh. Odozgo iseckajte lovorovo lišće i grančice ruzmarina. Stavite i krupno iseckanu slaninu.

2. Presecite nožem koščice svakog krilca, postavite ih preko povrća. Posolite, pobiberite i dodajte maslinovo ulje i zvezdice anisa. Lagano sve promešajte. Pecite na 200 stepeni jedan sat.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Izvadite pleh i stavite ga na šporet, na jaku vatru. Izgnječite povrće. Dodajte brašno i vruću vodu i nastavite da gnječite. Ostavite sos da se krčka 25 minuta. S vremena na vreme gnječite i mešajte.

4. Ocedite sos kroz gustu cediljku. Sipajte ga u posudu s poklopcem i zamrznite ga.

5. Da biste koristili sos, zagrejte ga i dodajte ga u pleh u kome je meso pečeno, ali pre toga odstranite masnoće nastale pečenjem. Ostavite sos da provri, stružući kašikom ostatke mesa. Zalijte iseleno meso ili ćurku.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: