Kebab sa tikvicama
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike prezli
- 1 manje jaje
- 1 kašika seckanog peršuna
- prstohvat mlevene paprike
- mešavina začina
- 1 manji paradajz
- 1 veća tikvica
- 150 g feta sira
- 4 kašike ulja
- biber, so
Priprema:
1. Crni luk i paradajz što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, paradajz, crni luk, mlevenu papriku, prezle i peršun. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa pogodna za oblikovanje. Pripremljenu smesu ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
3. Tikvicu oguliti i izrendati na krupno rende. Potom je posoliti i sačekati da pusti sok a zatim dobro ocediti. Oceđenu tikvicu sjediniti sa izmrvljenim feta sirom i dobro izmešati.
4. Potom od mesa nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice. Duž jedne strane pljeskavice rasporediti malo smese od sira a zatim urolovati i krajeve slepiti kako bi se dobio oblik većeg ćevapa. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Oblikovane kebabe nabosti na štapiće i peći na vrelom ulju dok ne porumene. Kao prilog poslužiti bareni ili prženi krompir po želji.
Izvor: Dobra hrana