Ćuretina sa pogačicama

by | februar 6, 2013

Sastojci:

  • 600 g ćurećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 1 srednja tikvica
  • 50 g sušenog paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 3 dl goveđe supe
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica peršuna
  • 2 dl pavlake
  • mešavina začina
  • ulje, so

Za pogačice:

  • 50 g barene slanine
  • 30 g margarina
  • 30 g parmezana
  • 1 dl mleka
  • 1/2 praška za pecivo
  • 250 g brašna
  • so

Priprema:

1. Ćureće belo meso i očišćenu tikvicu iseći na krupnije kocke, crni luk i sušeni paradaz na kockice, šampinjone na četvrtine,
a beli luk što sitnije iseckati.
2. Zatim ćuretinu začiniti, poprskati uljem i propržiti u teflonskom tiganju da porumeni, a potom je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk. Dodati tikvice, šampinjone i sušeni paradjz te dinstati dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom vratiti ćuretinu, posuti brašnom i kratko propržiti.
5. Umutiti goveđu supu i pavlaku pa sipati u dinstano meso sa povrćem i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
6. Pred kraj dodati senf, peršun i začine po ukusu.
7. Posebno pripremiti pogačice. U posudu sipati 125 g brašna, dodati prašak za pecivo, mleko, omekšao margarin, parmezan i malo soli pa dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešanje dok se ne dobije
glatko testo. Pred kraj mešenja dodati seckanu slaninu kako bi se dobila ujednačena smesa.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati pripremljenu smesu od ćuretine i povrća.
9. Testo istanjiti oklagijom te pomoću modle u obliku zvezdice izvaditi željene oblike. Zvezdice poslagati preko smese. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok pogačice ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: