Kranč keks sa kafom by 24Kitcen
Sastojci:
- 125 g mekog maslaca
- 80 g šećera
- 20 g tamnog smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 kašika fino mlevene kafe
- 80 g sitno iseckane čokolade
- prstohvat soli
- cimet
- 1/4 praška za pecivo
- 280 g brašna
- 150 g rendane tamne čokolade
- prženi listići oljuštenih badema
Priprema:
1. Maslac umutite s dve vrste šećera.
2. Dodajte jaje, začine, kafu i čokoladu.
3. Na kraju sipajte brašno, pomešano s praškom za pecivo i umesite mekano testo.
4. Razvucite testo u tanku pravouganu koru na papiru za pečenje. S papirom je prenesite u pleh.
5. Koru pecite u unapred zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
6. Izvadite iz rerne i na vruću koru stavite čokoladu. Nakon 2-3 minuta ravnomerno razmažite istopljenu čokoladu kuhinjskom špatulom.
7. Isecite na kvadrate i pospite bademima.
8. Kolače ostavite da odstoje nekoliko sati dok se čokolada ne stegne. Ako želite, možete ih ukrasiti kandiranim voćem, šarenim mrvicama i sl.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen