Mitovi o zdravim namirnicama

by | februar 13, 2013

U nameri da izgube suvišne kilograme, pripadnice lepšeg pola pribegavaju raznim dijetama i svakodnevnu isharnu prvenstveno baziraju na zdravoj hrani. No, pogledajte najčešće mitove o zdravim namirnicama koje, koji će vam pomoći da se zaista hranite zdravije.

Crni heb

Članak se nastavlja posle reklama

Crni hleb se smatra zdravom alternativom belom hlebu. No, neretko je reč o običnom belom hebu kojem je dodata boja. Kako biste se uverili da se zaista hranite zdravo, integralni hleb kupujte na proverenom mestu.

Ledeni čaj

Ledeni čaj je zdrav ako ga sami pripremate. Kupovni ledeni čajevi sadrže veštačke dodatke i pojačivače ukusa, te imaju mnogo više kalorija nego što mislite.

Članak se nastavlja posle reklama

Riža

Rižoto sa povrćem izgleda kao dobar i zdrav obrok, zar ne? Iako jeste zdrav, ne zaboravite da riža sadrži mnogo ugljenih hidrata. Ako želite da se hranite zdravo, bez unošenja suvišnih kalorija, izaberite integralni pirinač.

Članak se nastavlja posle reklama

Salate sa prelivima

Salate su zdrave, ali bez začina, raznih preliva i dodataka. Ako želite da salata koju jedete bude niskokalorična, izbegavajte sir, prelive, kandirano ili suvo voće jer će sa tim dodacima vaša salata imati isti broj kalorija kao parče pice ili kesica čipsa.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: ljepota.ba

Tagovi: