Pileća prsa punjena kozjim sirom by 24Kitchen

by | februar 14, 2013

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g pilećih prsa
  • 100 g mekog kozjeg sira
  • 50 g zapečenih lešnika
  • 200 g obarenih listova spanaća
  • so i biber po želji

Za paniranje:

  • 2 jaja
  • brašno
  • 3 kašike prezli
  • 100 g mlevenog kornfleksa
  • 100 g mlevenih lešnika

Priprema:

1. Isecite meso na tanke šnicle i izlupajte ih tučkom z meso tako što ćete između staviti dva sloja folije. Začinite solju i biberom.
2. Uzmite malo sira i stavite ga u list obarenog spanaća. Pospite lešnicima i umotajte list. Nadev mora biti dobro umotan. Na taj način se neće razliti pri prženju, a zeleni list daje jelu svežinu i lepu boju.
3. U sredinu svake šnicle stavite nadev. Uvijte u rolat. Ako je potrebno, pričvrstite čačkalicom.
4. uvaljajte prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje i na kraju u suvu smesu prezli, kornfleksa i lešnika. Rolat ostavite da odstoji 5-10 minuta.
5. Pržite u mnogo ulja i poslužite sa svežem salatom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: