Pileća prsa punjena kozjim sirom by 24Kitchen
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g pilećih prsa
- 100 g mekog kozjeg sira
- 50 g zapečenih lešnika
- 200 g obarenih listova spanaća
- so i biber po želji
Za paniranje:
- 2 jaja
- brašno
- 3 kašike prezli
- 100 g mlevenog kornfleksa
- 100 g mlevenih lešnika
Priprema:
1. Isecite meso na tanke šnicle i izlupajte ih tučkom z meso tako što ćete između staviti dva sloja folije. Začinite solju i biberom.
2. Uzmite malo sira i stavite ga u list obarenog spanaća. Pospite lešnicima i umotajte list. Nadev mora biti dobro umotan. Na taj način se neće razliti pri prženju, a zeleni list daje jelu svežinu i lepu boju.
3. U sredinu svake šnicle stavite nadev. Uvijte u rolat. Ako je potrebno, pričvrstite čačkalicom.
4. uvaljajte prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje i na kraju u suvu smesu prezli, kornfleksa i lešnika. Rolat ostavite da odstoji 5-10 minuta.
5. Pržite u mnogo ulja i poslužite sa svežem salatom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen