Venac od pirinča by 24Kitchen
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 30 g maslaca
- 100 g šunke
- 125 g sira
- 250 g tikvica
- 250 g spanaća
- 2 struka mladog luka
- 2 struka mladog belog luka
- 1/2 vezice mirođije
- 1/2 vezice peršuna
- so i biber po želji
- 2 jajeta
- 1/2 šoljice slatke pavlake
Priprema:
1. Skuvajte pirinač u slanoj vodi i ostavite da se ohladi.
2. Isecite crni i beli luk i dinstajte na maslacu.
3. Isecite spanać i kratko dodajte crnom i belom luku. Na kraju dodajte i usitnjeno začinsko bilje.
4. U odgovarajućoj posudi promešajte pirinač, dinstani spanać, isečenu šunku i krupno isečeni sir. Dodajte jaja i pavlaku. Začinite solju i biberom. Tikvice isecite na kriške i uvaljajte u smesu od pirinča.
5. Uzmite kalup za tortu i dno i ivice prekrijte papirom za pečenje. Premažite maslacem. Sipajte smesu i pritisnite viljuškom. Venac ispecite u unapred ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta dok ne poprimi boju.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen