Pilece šnicle u sataraš sosu

by | februar 20, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 manje crvene paprike
  • 2 paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 6 dl pileće supe
  • mešavina začina, ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, paradajz i papriku na kocke, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Pileće belo meso iseći na tanje šnicle i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni i beli luk.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati piletinu. Prekriti je prženim lukom, a zatim rasporediti papriku i paradajz.
5. Neutralnu pavlaku sjediniti sa pilećom supom i začiniti po ukusu pa preliti preko paprike i paradajza.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: