Teleće šnicle u sosu od pečuraka

by | februar 21, 2013

Sastojci:

  • 700 g telećih šnicli
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 veća zelena paprika
  • 250 g mariniranih šampinjona
  • 1 l juneće supe
  • 1 kašika gustina
  • mešavina začina
  • ulje, so

Priprema:

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk i zelenu papriku iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Marinirane šampinjone preseći napola.
4. Na malo ulja propržiti šnicle sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati papriku i pržiti je dok ne omekša.
6. Vratiti šnicle pa sve zajedno dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi dok meso ne omekša.
7. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina i malo vode pa kratko prokuvati. Gotove šnicle mogu se poslužiti uz pire krompir.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: