Krem čorba od šampinjona

by | februar 25, 2013

Sastojci:

  • 200 g šampinjona
  • 2 veća krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl mleka
  • 1,5 l supe od povrća iz kocke
  • 25 g margarina
  • 1/2 kašičice senfa
  • prstohvat majčine dušice
  • mešavina začina, biber

Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na krupnije kocke, crni luk na rebarca, a šampinjone preseći napola.
2. U odgovarajuću šerpu staviti krompir, crni luk i šampinjone, dodati margarin i naliti supom od povrća. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperature dok povrće ne omekša.
3. Omekšalo povrće zajedno sa supom u kojoj se kuvalo izmiksati štapnim mikserom ili usitniti u supersecku.
4. U dobijenu kašu doliti mleko, dodati senf, majčinu dušicu i začine po ukusu pa kratko prokuvati. Ukoliko je previše gusto, doliti još malo supe od povrća.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: