Bugarska rapsodija (Banica) by 24Kitchen

by | februar 26, 2013

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora (400 g)
  • 125 g maslaca
  • 1 praziluk
  • 2 kašike ulja
  • 500 g pečuraka
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 100 g polutvrdog sira
  • 100 g dimljenog sira
  • 100 g kravljeg sira iz salamure
  • so i biber po želji
  • 4 jajeta
  • 3 kašike kisele pavlake

Način pripreme:

1. Praziluk isecite na komade duge 4 cm i prepolovite ih. Dinstajte u ulju dok ne omekša.
2. Praziluku dodajte iseckane pečurke, začinite majčinom dušicom, solju, biberom i dinstajte dok sve ne omekša.
3. Sireve isecite na kockice i umešajte u ohlađenu smesu praziluka i pečuraka.
4. Okrugli pleh podmažite, na dno stavite tri lista kora. Krajevi kora neka vire iz pleha.
5. Uzmite jednu koru i premažite je maslacem. Razmažite i malo nadeva.
6. Rukama uhvatite četiri kraja i slobodno koru zgnječite tako da izgleda poput cveta. Stavite je u posudu.
7. Na isti način pripremite i ostale kore. Podignite krajeve kora koji izlaze iz posude.
8. Umutite jaja i pavlaku i prelijte banicu.
9. Banicu pecite u unapred ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: