Banana šnite

by | februar 27, 2013

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaoa
  • 3 kašike brašna

Za fil:

  • 1 l meka
  • 3 pudinga od banane
  • 4 kašike gustina
  • 1 kašika ekstrakta banane
  • 150 g šećera
  • 250 g putera
  • 100 g čokolade

Za glazuru:

  • 70 g čokolade
  • 35 g putera

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Kora:

1. Umutiti belanca sa 25 g šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati šam od belanaca, brašno, mlevene orahe i kakao. Polako promešati varjačom.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru poprečno preseći napola.

Fil:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od banane i gustinom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati ekstrakt banane i omekšao puter te umutiti mikserom.
4. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu, a u drugi deo rendanu čokoladu.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

Prvu koru premazati filom od otopljene čokolade i prekriti korom. Potom naneti fil od rendane čokolade i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: