Zapečeni faširi sa fetom

by | februar 28, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 3 jajeta
  • 1 manja glavica crnog luka
  • prezle po potrebi
  • 2 čena belog luka
  • 80 g feta sira
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 3,5 dl mleka
  • ulje
  • mešavina začina

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, jedno jaje, crni i beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu. Zatim uz neprestano mešanje postepeno dodavati prezle da se dobije smesa pogodna za oblikovanje.
3. Nauljenim rukama od pripremljene smese izdvajati gomilice. U sredinu svake kuglice staviti kocku feta sira pa rukama oblikovati fašire. Fašire kratko propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno umutiti mleko, preostala jaja, pavlaku, peršun i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati propržene fašire. Preliti ih pripremljenom smesom od mleka i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: