Galete s kačkavaljem
Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 g margarina
- 4 jajeta
- 2,5 dl mleka
- 100 g kačkavalja
- 1 prašak za pecivo
- 250 g švapskog sira
- 150 g pečenice, so
Priprema:
1. Margarin penasto umutiti, dodati jaja i mleko te mutiti još 2 minuta.
2. Zatim dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, malo soli i dobro izmešati da ne ostanu grudvice.
3. Na kraju dodati rendani kačkavalj i promešati varjačom.
4. Kalup za galete zagrejati pa u njega sipati 3/4 kutlače umućene smese. Preklopiti i peći dok ne porumeni i počne da se odvaja od ivica kalupa. Na isti način od preostalog testa ispeći još slanih galeta.
5. Pečene galete poslužiti uz švapski sir i listove pečenice.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama