Rebarca u saftu
Sastojci:
- 800 g svežih svinjskih rebaraca
- 0,5 dl soja sosa
- 1 dl soka od paradajza
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike vuster sosa
- 1 kašičica šećera
- 3 čena belog luka
- 1 pomorandža
- ulje, biber,so
Priprema:
1. Svinjska rebra iseći na manje komade.
2. Beli luk sitno iseckati, a pomorandžu iscediti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, sok od paradajza, senf, šećer, vuster sos, sok od pomorandže, beli luk i malo bibera po ukusu.
4. U pripremljenu smesu natopiti svinjska rebarca i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 min.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati marinirana rebarca te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečena rebarca poslužiti uz pržene šargarepe.
Izvor: Dobar hrana
Članak se nastavlja posle reklama