Topli sendviči s jajima
Sastojci:
- 16 parčadi tost hleba
- 11 jaja
- 8 listova praške šunke
- 250 g kačkavalja
- 2 dl mleka
- mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 jajeta, mleko i začine po ukusu.
2. Uzeti okruglu modlu za pogačice i pomoću nje na 8 parčadi tost hleba izdubiti rupu po sredini.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Cele parčadi tost hleba natopiti mešavinom mleka i jaja pa poslagati u pleh. Preko svakog parčeta staviti list praške šunke i malo kačkavalja. Zatim izdubljenu parčad tosta natopiti smesom od jaja i staviti preko kačkavalja tako da se dobije sendvič.
5. U udubljenje na svakom tostu razbiti po jedno jaje (odabrati manja jaja).
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama