Španski hleb od krompira by 24Kitchen
Za testo:
- 500 g brašna
- prstohvat soli
- pakovanje suvog kvasca
- maslinovo ulje
Za fil:
- 400 g manjih krompira
- 1 tikvica
- 1 čen belog luka
- 100 g čorizo kobasice
- 2 struka ruzmarina
- maslinovo ulje
Način pripreme:
1. Sipajte brašno na radnu ploču i posolite. Napravite bunar i sipajte u njega rashlađenu vodu, kvasac i maslinovog ulja. Umesite glatko testo. Mesite oko 10 minuta, pritiskajući dlanom. Stavite loptu od testa u podmazanu činiju, prekrijte je i ostavite testo oko sat vremena da naraste.
2. Na tanke kriške isecite krompir, tikvicu i beli luk. Čorizo isecite na komadiće. Stavite sve u činiju i pospite ruzmarinom, solju, biberom i maslinovim uljem. Promešajte.
3. Razvijte testo tanko preko radne ploče. Prebacite ga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenje. Prebacite ga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenje. Prebacite povrće preko i raspodelite ga. Pecite hleb na 200 stepeni 25 minuta.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen