Čokoladne kantice by 24Kitchen

by | mart 7, 2013

Sastojci:

  • 180 g maslaca
  • 270 g mlečne čokolade
  • 3 jajeta
  • 3 žumanceta
  • 100 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • borovnice

Način Pripreme:

1. Namažite maslacem šest keramičkih posudica. Pospite svaski sa po jednom kašikom kakaoa. Raznesite kakao po dnu i zidovima svakog kalupa.
2. Stavite maslac, iseckan na kockice i rastopite ga u šerpici. Čim se maslac otopi, isključite ringlu i dodajte narendanu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi i dok smesa ne postane „plišano“ glatka.
3. Mikserom umutite jaja, žumanca i šećer. Mutite oko 5 minuta najjačom brzinom.
4. Kada se mešavina tri puta poveća, dodajte brašno i umutite ručno. Nakon toga dodajte čokoladu i lagano mešajte.
5. Raspodelite mešavinu u posudice. Preko svake stavite nekoliko svežih ili zamrznutih borovnica ili malina. Pecite čokoladni sufle u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: